BLOGG: Beyond Risør 2010

Den 10. og 11. juni 2010 ble design satt på dagsordenen i Risør. I et nedlagt skipsverft i Risør havn møttes designere, arkitekter, næringsliv og andre designinteresserte.

 

BeyondRisør er et norsk forum for design og næringsliv som gjennomføres i Risør annenhvert år. En av hovedattraksjonene er lynmøter mellom kultur og næringsliv som bookes på forhånd. Som i 2008 hadde arrangørene lagt opp til intensive lynmøter mellom design og næring. Møtene varte i 15 minutter og nærmere 80 møter ble avviklet i løpet av treffet. "Speeddating er den viktigste happeningen for mange. De fleste designere har en travel hverdag og er skviset for både inntekt og tid. Da er det fint å få litt matnyttige business-råd og kontakter ut av biennalen, og ikke bare fagkunnskap, sier industridesigner Johan Verde til Aftenposten 5. juni. Han er også kunstnerisk leder for arrangementet.

Vi i Forum for Kultur og Næringsliv har også god erfaring med speeddating mellom kultur og næringsliv og til høsten arrangerer vi treff nummer 2 i Oslo: Møteforum for Kultur og Næringsliv.

 

Det er tredje gang biennalen BeyondRisør arrangeres og de har igjen vist at de kan lage designtreff av internasjonalt format. På programmet stod franske Inga Sempé, en av Europas fremste kvinnelige designere. Svenske Fredrik Härén, forfatteren av The Idea Book, holdt en flott presentasjon om innovasjon og design. Han er kåret til Sveriges "Speaker of The Year". Mange norske designstjerner var også tilstede, som blant annet Andreas Engesvik og Marte Frøystad. Med over 300 deltakere fra design- og næringsliv ble målet om å være Norges nyttigste møteplass for designere og næringsliv nådd.

 

Sjekk ut bloggen vår hvis du vil lese mer og se filmen.

 

Fotograf: Liv Øvland

 

 

Skrevet 09/07/2010 av Margit Klingen Daams