Lindstrøm for eksport

Music Export Norways første treårige eksportprogram tildeles artisten Lindstrøm.

 

Sommeren 2010 opprettet Music Export Norway sitt nye treårige eksportprogram. Bakgrunnen for lanseringen var at Norge, til tross for en gledelig utvikling på eksportområdet, ikke har produsert mange spydspisser internasjonalt.


Ideen med programmet er derfor å innvilge midler til inntil to eksportprosjekter per kalenderår. Hvert prosjekt kan motta inntil kr. 300.000 per år i inntil tre år. Samlet verdi per prosjekt kan være inntil kr. 900.000. Programmet er åpent for alle områder Music Export Norway jobber med, alt fra musikere, management, produsenter og låtskrivere, til dirigenter og musikkforlag.


Etter en grundig gjennomgang har en fagjury bestående av juryforman Per Sinding Larsen, Per Boye Hansen, Mads Hauge og Inger Dirdal kommet frem til at Music Export Norways første eksportprogram tildeles artisten Lindstrøm. Lindstrøm nyter stor respekt internasjonalt for sitt helt spesielle musikalske uttrykk. Han vant også Spellemannprisen for beste electronica-album med albumet Where You Go I Go Too.

 

Juryens begrunnelse er som følger:

 

"For fem år siden forvandlet han den allerede unike norske fjorddiskoen til noe vi egentlig aldri hadde hørt før. "I Feel Space" var starten på en kontinuerlig utvikling av stor, original og grensesprengende popmusikk. Musikk som har noe tidstypisk og treffsikkert over seg, og har fremtiden foran seg.

 

Reklamebyråer ringer! Mer og mer applaus! Et voksende klubbpublikum og kritikerelite over hele verden danser og applauderer.

Music Export Norways første eksportprogram er tildelt Lindstrøm."

 

Lindstrøm selv er svært begeistret over nyheten:

 

- Jeg er veldig glad for å få eksportprogrammet, og syns det er et svært bra tiltak. Programmet vil gjøre det enklere for meg å drive med musikk basert fra Norge, som utøvende artist, og gjennom min egen label Feedelity, og mitt publishing selskap Feedelity Music Publishing - i tett samarbeid med mitt norske management Up Front Artists og plateselskapet Smalltown Supersound, sier han i en kommentar.

 

- Det er dyrt og krevende å jobbe med musikkeksport. Det er mye bra norsk musikk med internasjonalt potensial - i flere genre. Det finnes mange gode band, artister, plateselskaper og management som jobber iherdig, men man kommer bare et stykke på veien på ren vilje og dugnadsånd, dessverre - uavhengig av hvor bra musikk man lager. Man trenger økonomiske investeringer à la den Music Export Norway nå iverksetter for å øke eksporten av norsk musikk, fortsetter Lindström.

 

Lindstrøm på Myspace

 

 

Neste søknadsfrist for eksportprogrammet er satt til 1. februar 2011.

 

Skrevet 15/11/2010 av red.