Næringslivet i Os sponser nytt kulturhus

Fredag 17. juni åpnet Oseana - det nye kunst- og kulturhuset i Os. Av et totalbudsjett på over 200 mill, utgjør private midler ca. 129 mill.

Ballade.no har intervjuet blant andre komponisten Glenn Erik Haugland, som har skrevet operaen "HavFest" som nå spilles på Oseana. "HavFest" er nesten 50% privat finansiert - av Grieg Foundation og en rekke fiskeoppdrettsselskaper. Haugland er veldig fornøyd med at det private støtter forestillingen og at Os kommune, som styres av Fremskrittspartiet, satser så tungt på kulturhuset.

Haugland mener at privat finansiering gir frihet, og ikke legger føringer på det kunstneriske innholdet slik mange tror:

"Det er en slags angst overfor næringsaktører, at de skal gå inn å styre kunsten. Det er ikke min opplevelse i det hele tatt. Tvert i mot opplever jeg en enorm frihet. Denne forestillingen er grunnleggende kritisk til Frps kulturpolitikk og de negative miljømessige konsekvensene av fiskeoppdrett, men sponsorene legger ikke bånd på oss i forhold til budskapet i “Havfest”, sier han. 

Les hele saken på ballade.no

Bilde: Fra "HavFest" som spilles på Oseana

Her kan du se en video fra byggeprosessen:

Skrevet 21/06/2011 av Andreea Tecusan