Telenors Kulturpris til KORK

Telenors kulturpris for 2011 ble 26. september utdelt på Nationaltheatret. Vinneren, Kringkastingsorkesteret (KORK), fikk prisen for sitt betydelige bidrag til kultur i ulike formater og kan aler, på tvers av geografiske, sosiale og kulturelle grenser.

Som et viktig element i Telenors kulturprogram deler selskapet hvert år ut kulturprisen "Grenseløs kommunikasjon". Prisen er på 250.000 kroner. Det er 16. gang den deles ut. Kommunikasjon utgjør kjernen i virksomhetene til Telenor. Kunst og kultur representerer en annen form for kommunikasjon mellom mennesker, og formidler en annen type innhold, skriver Telenor i sin pressemelding.

Telenor er medlem av Arts & Business og Randi Enebakk-Due, leder for kulturprogrammet i Telenor, mener det er viktig at kulturlivet og næringslivet samarbeider. "Jeg tror kulturlivet og næringslivet har mye å lære av hverandre", sier hun.

"Telenors kulturprogram startet i 1994 og vi har ca. 80 konserter i løpet av et år, samt julekonserter og kulturprisen. Vi har samarbeid et med Andreas Sønning om produksjonene våre og hver produksjon er skreddersydd for de ulike anledningene. For oss er kulturprogrammet og kulturprisen et kommunikasjonsverktøy som er med på å synliggjøre Telenors verdigrunnlag, skape nye relasjoner og pleie kunder og samarbeidspartnere. Vi samarbeider med mange av våre kontorer i utlandet, slik at vi kan sende norske artister til utlandet og hente inn utenlandske artister til våre arrangementer. På den måten bygger vi nye broer på tvers av de ulike kulturene", sier Enebakk-Due.

Tidligere prisvinnere er blant annet Liv Ullmann (2009), Ingrid Lorentzen (2004) og Kari Bremnes (1998).

Juryen 2011 har bestått av leder Kjersti Alveberg (koreograf), Rober t Marc Friedman (historiker og forfatter av skuespill), Lars Saabye Christensen (forfatter), Thorbjørn Harr (skuespiller), Shanti Brahma chari (regissør og produsent), Ingrid Kindem (musiker og komponist) og Kai Rosenberg (Telenors representant).

Skrevet 04/10/2011 av Andreea Tecusan